Potřebujete poradit? Kontaktujte nás.

ikona_telefonu + 420 732 245 645
ikona_obalka info@jante.cz
ikona_chat chat okénko vpravo dole

Šperky podle znamení: Tajemství energického Berana a drahé kameny, díky kterým najde sebe

15. 03. 2019, 11:47
V žilách Berana koluje vášnivá a energizující krev. I v dospělosti působí jako malé dítko, které si chce splnit každičký sen a bez váhání tak také činí. Poznejte hloubku horoucího srdce tohoto znamení zvěrokruhu a zjistěte, jaké jsou jeho kladné i záporné stránky. Ukážeme vám také, které drahé léčivé kameny se pro Berana hodí nejvíce.
 
Jaký je Beran?
 
Datum: 21. 3. – 20. 4.
Živel: Oheň
Vládce: Mars
Známé osobnosti ve znamení Berana: Lucie Bílá, Mariah Carey, Eddie Murphy, Zdeněk Svěrák, Marlon Brando, Vlasta Burian, Claudia Cardinale
 
Charakteristika znamení
 
Vy jste jako slunce, energie z vás sálá na míle daleko. Svým nadšením a veselou náladou dokážete rozzářit všechny okolo sebe. Přebytky své energie, které už se do vás ani do vašeho okolí nevejdou, obvykle potřebujete někde vybít, nejčastěji ve sportu. Proto není divu, že se právě z řad Beranů rodí skvělí sportovci. A aby toho nebylo málo, Berani se obvykle nespokojí jen tak s něčím, nýbrž se po hlavě vrhají rovnou do extrémních sportů a často i nebezpečných počinů. Jste zkrátka takový Nebojsa plný elánu, což je vskutku třaskavá kombinace.
 
Milujete nezávislost. Když vám ji tedy někdo chce vzít, dokážete jít přes mrtvoly. Omezovat vás přece nikdo nebude! I ve vztazích jste často nekompromisní a nesnesete ani pomyšlení, že byste se museli někomu podřídit, byť jen v jedné věci. Jste přesvědčeni, že právě vy vše umíte a víte nejlépe. Kamenem úrazu se častokrát stává také vaše nekonečná upřímnost. U vás opravdu platí, že co na srdci, to na jazyku. Tím si však někdy zbytečně rozhádáte okolí i velmi blízké osoby, na kterých vám záleží. Vaše drahé polovičky i rodinní příslušníci s vámi nemají lehké pořízení, ovšem když vytrvají, odměnou je jim váš radostný a pozitivní náboj.
 
Do všeho jdete po hlavě a nedokážete být ani chvilku v klidu. Vaše neposedné nohy i myšlenky vás proto mohou dovést třeba až na druhý konec světa. Dávejte si však pozor, abyste na svou impulsivnost nedoplatili. Ostatní znamení zvěrokruhu vám ale mohou závidět vaši schopnost rychlého rozhodování. Vy se prostě s ničím “necrcáte”. Nicméně rychlé rozhodování bez rozmyslu může být cesta do pekel, na to pozor.
 
A pokud jste opravdu ryzí Berani, lomcuje vámi náladovost, netrpělivost a mnohdy i žárlivost. Když nemáte brzy to, co chcete, upadáte do frustrace. Ve spoustě situací také myslíte především na sebe a empatii máte odloženou kdesi stranou. Nicméně oproti tomu vaše štědrost, kuráž a důsledné dodržování slibů jsou hodné obdivu.
 
Které drahé kameny se hodí pro Berana?
 
Beran potřebuje trošku zklidnit své rozvášněné emoce a naučit trpělivosti. Vhodné drahé kameny tu moc mají. Z osobnosti Berana dokáží vytáhnout to nejlepší a to nežádoucí úspěšně potlačit, aniž by to působilo nerovnováhu v těle. Toto ohnivé znamení by u sebe mělo nosit alespoň některý z níže uvedených léčivých kamenů:
 
  • Rubín – potlačuje sebestřednost a sobectví a podporuje Beranovu touhu po dobrodružství. Zároveň posiluje zdraví a vitalitu, aby se za poznáním mohl vydat.
  • Granát – vyzdvihuje a rozvíjí nebojácnost, odolnost a sílu. A abyste neusnuli na vavřínech, podněcuje vaši představivost a vůli. Pomáhá udržet pozitivní přístup.
  • Karneol – upozaďuje vztek a nedůvěřivost. Dodává empatii a schopnost dojít ke kompromisu. Je pomocníkem při potížích ve vztazích. Nastoluje rovnováhu.
  • Turmalín – ani vy nejste dokonalí. Bohužel. Tento kámen vám pomůže smířit se s vašimi slabými stránkami a nedostatky a naučí vás toleranci a trpělivosti.
  • Chalcedon – abyste pocítili ve svém srdci klid, alespoň chvíli se za něčím nehonili a nasbírali dostatek sil na další dobrodružství, pověste si tento drahý kámen na krk nebo omotejte kolem zápěstí.
  • Diamant – tento drahý kámen je pro vás jako stvořený. Právě on vám totiž otevírá oči a naznačuje, které životní cesty pro vás nejsou a do čeho se raději nepouštět. Vedle toho, když naplno přijmete jeho sílu, vám může přinést i bohatství a úspěch.
 
Beran vynikne v červené a jeho pleti velmi svědčí také oranžová nebo žlutá. Například přívěsek Castello.
 
Přívěsek Castello
 
 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Aby e-shop správně fungoval, používáme soubory cookies. Souhlas s nimi a nastavení můžete sami upravit. Cookies používáme v souladu s Ochranou osobních údajů.
Souhlasím
Nastavení