Potřebujete poradit? Kontaktujte nás.

ikona_telefonu + 420 732 245 645
ikona_obalka info@jante.cz
ikona_chat chat okénko vpravo dole

Krásná na svatbu: jak si upravit ruce, aby vypadaly dokonale

20. 05. 2020, 12:10
Blíží se váš „Velký den“ a těšíte se, až vám váš milý navlékne snubní prsten? Jako nevěsta se v tento okamžik budete cítit sebevědomě a krásně, pokud mu před oltářem nabídnete pěstěnou ruku. Poradíme vám, jak si upravit ruce před svatbou a čím je decentně a vkusně ozdobit.
 
Témata, na která jsme se v článku zaměřili: hydratace a epilace rukou, svatební manikúra a styl šperků kolem zápěstí, který se hodí pro svatební den.
 

Hydratace pro ruce jako samet

 
Jak hydratovat ruce, aby v den svatby byly hebké, měkké a byla radost se jich dotknout a navléci na ně snubní prsten?
 
O ruce pečujte pravidelně v těchto čtyřech krocích:
 
  • Mýdlo na ruce s obsahem zvláčňujících látek – jelikož si ruce myjeme během dne poměrně často, je dobré používat kvalitní hydratační mýdlo, například s bambuckým máslem nebo arganovým olejem. Vaše ruce díky tomu nebudou tolik trpět pod náporem tvrdé vody a dezinfekčních prostředků.
  • Peeling pro odstranění odumřelých buněk – skvělý způsob, jak zjemnit pokožku na rukou. Můžete použít již připravený, který zakoupíte v drogeriích (výbornou alternativou jsou také přírodní peelingová mýdla), nebo si doma můžete vyrobit vlastní peeling ze tří lžic olivového oleje a dvou lžic cukru – vytvořenou směs naneste na ruce, vmasírujte a následně opláchněte vlažnou vodou. Na závěr ruce jemně osušte. Opakujte přibližně jednou za měsíc.
  • Olejový zábal – namáhané ruce potěší lázeň z lehce zahřátého olivového oleje. Do něj stačí jen na pár minut ruce ponořit a po vyndání rukou jej ještě nechat chvíli působit. Až se lehce vsákne do kůže, doporučujeme zbytkový olej setřít papírovou utěrkou. Tento zábal si dopřejte alespoň jednou měsíčně.
  • Krém pro hloubkovou hydrataci – na trhu je mnoho výživných krémů, stačí si jen vybrat ten, který je vám nejpříjemnější a nejlépe voní. Ten pak pravidelně každý večer před spaním nanášejte na ruce. Pro znásobení efektu můžete ještě na ruce natáhnout bavlněné rukavice a nechat větší vrstvu krému působit přes noc. Při nanášení nezapomeňte krém důkladně vmasírovat jak mezi prsty, tak i do jemné kůžičky kolem nehtů.
 
Tyto postupy ale nemusíte aplikovat pouze jako nevěsta před svatbou. Krásné ruce si tímto způsobem můžete udržovat stále a spolu s tím i jejich mladistvý vzhled.
 

Epilace rukou před svatbou

 
Pokud máte na rukou či dokonce na článcích prstů tmavší chloupky, pravděpodobně se ve svatební den budete cítit lépe bez nich. A nejste v tom sama. Mnoho žen má výraznější chloupky a není tedy nic divného, když se rozhodnete podstoupit epilaci rukou.
 

Epilace cukrovou pastou – oblíbený způsob odstranění chloupků

 
Mechanická epilace patří mezi dočasná řešení a funguje na principu vytrhávání chloupků z vlasového váčku. Ve srovnání s trvalou epilací pak chloupky po určité době opět dorostou. 
 
Epilace rukou cukrovou pastou
 
Díky epilaci ale vydrží hladká kůže delší dobu než po oholení žiletkou. Navíc jsou pak chloupky jemnější a tolik nepíchají – chloupek se vytrhává i s kořínkem, neseřezává se jen jeho viditelná část, jako je tomu u depilace žiletkou.
 
Asi nejoblíbenějším způsobem mechanické epilace rukou je v současné době epilace cukrovou pastou. Jedná se o velmi rychlé a téměř bezbolestné odstranění chloupků, kdy výsledkem jsou krásně hladké ruce po dobu až dvou týdnů.
 

Kolik dní před svatbou začít s epilací

 
Nejlepší čas na epilaci rukou nastává přibližně 4 dny před svatbou. Za tuto dobu obvykle stihne zmizet začervenání a podráždění pokožky a na 100 % ještě „nevyraší“ nové chloupky.
 
Nicméně každá jsme jiná, a proto (pokud ještě s epilací nemáte zkušenost) si ideálně několik týdnů až měsíců před vaším „ano“ vyzkoušejte, jak vaše pokožka na epilaci reaguje – kdy zmizí její začervenání a citlivost a po jaké době vám začínají růst první chloupky. Zkrátka, jak dlouho od provedené epilace se cítíte nejlépe.
 

Kde si nechat ruce epilovat

 
  • V kosmetickém salonu – kosmetička vám poradí, kdy nejlépe tuto proceduru podstoupit, a jelikož už má potřebný „grif“ a zkušenosti, probíhá to obvykle velmi rychle a vy se s tím nemusíte trápit sama.
  • Doma – epilaci lze provést rovněž v pohodlí domova, kde si tento zkrášlující rituál můžete nastavit přesně podle sebe. Stačí si jen pořídit příslušné „vybavení“.
 

Svatební manikúra aneb dokonalé nehty

 
Svatební manikúra by měla obsahovat zejména zastřižení nehtů do délky, která je vám příjemná a vypadá dobře, zdobení nehtů a závěrečnou péči a hydrataci rukou. V některých kosmetických studiích vám dopřejí i masáž rukou.
 
Svatební manikúra v salonu
 

Varianty zdobení nehtů na svatbu

 
Je to váš den, a proto se můžete vydat cestou klasickou a zvolit jemné zdobení nehtů, nebo experimentovat a své ruce zvýraznit extravagantním odstínem – hodí se především k netradičním svatebním šatům v jiné než bílé barvě. 
 
Jestliže jsou vaše šaty bílé nebo krémové, měl by být základní svatební lak na nehty spíše v tělových, bílých nebo pastelových barvách. Trendem je ale také zvýraznění jen jednoho prstu (obvykle prsteníčku) na každé ruce tmavším odstínem.
 
Jak upravit nehty na svatbu? Nabízí se několik typů zdobení:
 
  • francouzská manikúra,
  • zdobení nehtů neboli nail art,
  • třpytky,
  • razítka a samolepky,
  • kamínky,
  • efektové pigmenty.
 

Kolik dní před svatbou jít na svatební manikúru

 
Pokud chcete mít jistotu, že vám dokonalé nehty vydrží především na svatební den, ale zároveň to nechcete nechávat na poslední chvíli, doporučujeme zkrášlení nehtů ideálně 2 dny před svatbou.
 
I v případě péče o nehty platí: správné načasování je základ úspěchu. Dopředu si proto rezervujte svou vybranou nehtovou designérku, zkonzultujte s ní svou představu a nejlépe si u ní nehty na svatbu nechejte zkušebně udělat. Takto získáte jistotu, že se vám výsledné svatební nehty budou opravdu líbit.
 

Jak ozdobit ruce ve svatební den

 
Se snubním prstenem se počítá :-) A jelikož se dává na prsteníček levé ruky, je lepší si ve svatební den sundat zásnubní prsten, nebo jej alespoň přesunout na pravou ruku (po svatbě je pak klidně můžete nosit oba na levé ruce). 
 
Nicméně kroužkem kolem prstu to končit nemusí. Své ruce můžete ve svatební den ozdobit jemným náramkem nebo nalepovacím šperkem. Nalepovací šperky se dají použít nejen na zápěstí, ale také do dekoltu, na spánky nebo také do vlasů.
 
Náramek Oliver Weber Shooting Star Stříbrný náramek Oliver Weber Classic Náramek Oliver Weber Divide Stříbrný náramek Oliver Weber Tres Náramek Natale Nalepovací stříbrná mašlička Nalepovací stříbrný motýlek Nalepovací zlatý šperk
 
I když se to nezdá, jsou ruce důležitým bodem, kterému byste měla před svatbou věnovat pozornost. Častokrát se totiž objevují v hledáčku svatebního fotografa a směřují na ně pohledy všech přítomných hostů. Dopřejte si proto zkrášlující kúru rukou, uvidíte, že to bude jedna z věcí, díky níž se budete ve svatební den cítit jako bohyně.
 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Aby e-shop správně fungoval, používáme soubory cookies. Souhlas s nimi a nastavení můžete sami upravit. Cookies používáme v souladu s Ochranou osobních údajů.
Souhlasím
Nastavení