Potřebujete poradit? Kontaktujte nás.

ikona_telefonu + 420 732 245 645
ikona_obalka info@jante.cz
ikona_chat chat okénko vpravo dole

4 rozhodující věci při výběru snubních prstenů

07. 07. 2018, 16:48

Není v tom jen symbolika, že dva lidé stvrdili svůj vztah manželstvím. Na ruce se vám skví dva drobné předměty s velkým významem. Po zbytek života vám totiž připomínají váš protějšek a to, že k němu patříte. Snubní prsteny by proto měly být výjimečné, především svou krásou, jež vidíte právě vy dva. Jejich výběr je však mnohdy procházka labyrintem nespočtu možností, ze kterého není cesty ven. Z tohoto bludného kruhu „jak vybrat“ se vás pokusíme vysvobodit.

Materiál a barva pro dlouhá léta neposkvrněné krásy
Samotný materiál, ze kterých se snubní prstýnky vyrábí, je krásný. Vybírejte proto na základě něj, speciální barvení, které výrobci také nabízí, stejně časem ztratí svůj půvab. Pokud jste tedy uvažovali například o černém nebo modrém prstýnku, asi vás zklameme. Jedná se pouze o povrchovou úpravu, která není trvalá.
Stříbro a zlato jsou skvostné materiály, ovšem měkoučké a v průběhu let se mohou značně zdeformovat. Nejodolnější jsou snubní prsteny z chirurgické oceli a titanu. Jejich barva je podobná bílému zlatu a vypadají podmanivě jak na ženské, tak i na mužské ruce. 

Cena jako důkaz lásky?
Cena je při výběru snubních prstenů často zdrojem drobných svárů. Pryč s nimi. Nekažte si kouzelné chvíle plánování svatby. Stanovte si společně cenový strop, do kterého se chcete vejít, a v rámci toho si vyberte prstýnky podle svého pocitu. Nezapomínejte, že se vám musí líbit, když je budete nosit tolik let! Není třeba investovat desítky tisíc. Neberte však cenu jako měřítko lásky. Levnější prsteny mohou být stejně krásné jako ty drahé. A rozdíl stejně pozná jen skutečný odborník ;-)
 
snubni prsteny s brilianty

Správná velikost je základ pohodlného nošení
Tady vám dáme jedno zásadní doporučení – zkoušejte si prstýnky zcela v klidu, když máte normální tělesnou teplotu. Ne hned ráno, po výletě nebo po návštěvě posilovny. Prsty jsou v těchto případech nateklé a prstýnek by vám pak v klidovém režimu z prsteníčku padal. Nevyhledávejte zlatnictví ani v extrémních teplotách panujících venku, to by mohlo mít stejný dopad a vy byste si možná vybrali špatnou velikost.

Speciální prvky a povrchové úpravy pro dokonalý šmrnc
Chcete na své prsteny vrýt datum svatby, své iniciály či krátký nápis, který má pro vás význam? Pak své snubní prstýnky pošlete ke gravírování. Ve vzhledu prstýnků se také můžete „vyřádit“. Skvěle vypadá například povrchová úprava v podobě jemnéh obrus. A pokud vám samotný lesk materiálu prstýnků nestačí, osaďte je zirkony nebo brilianty.
 
Snubni prsteny s 11 zirkonySnubni prsteny s jednim zirkonem a drazkou uprostred
 
A jak se říká: v jednoduchosti je krása, chybu tedy neuděláte, i když prstýnky necháte „nahé“ bez jakýchkoli úprav. Ve své čistotě vypadají také krásně a vy tím navíc ušetříte. Případně je vždy možná jejich následná úprava a zkrášlování. A i když už jsou vaše prsteny nějakým způsobem ozdobeny, je možné je ještě vylepšit nebo jejich vzezření změnit. V Jante.cz vám u snubních prstenů ZERO COLLECTION bez problémů změníme šířku snubních prstenů, množství kamínků a jejich umístění na prstenu, vyměníme vám kubické zirkony za brilianty s certifikátem nebo zajistíme matování, leštění nebo pískování prstenů.
 
Na výběru snubních prstýnků je nejdůležitější, aby se oba partneři shodli a byli z nich nadšení. Pokud se hned napoprvé neshodnete, hledejte kompromis, který udělá radost vám oběma. Držíme palce!
 
 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Aby e-shop správně fungoval, používáme soubory cookies. Souhlas s nimi a nastavení můžete sami upravit. Cookies používáme v souladu s Ochranou osobních údajů.
Souhlasím
Nastavení