Potřebujete poradit? Kontaktujte nás.

ikona_telefonu + 420 732 245 645
ikona_obalka info@jante.cz
ikona_chat chat okénko vpravo dole

Kouzlo snubních prstenů z titanu a chirurgické oceli

21. 07. 2018, 11:46

Snubní prsteny se nevybírají každý den. Jsou to dva výjimečné předměty s hlubokou hodnotou, které dva lidi spojují neviditelným poutem. Už dávno pryč jsou však doby, kdy se prsteny vyráběly pouze ze zlata. Do popředí zájmu se dostávají úplně jiné materiály snubních prstenů – titan a chirurgická ocel. Jaké jsou jejich přednosti a proč jsou stále oblíbenější?

Titan – lehký, pevný, hypoalergenní a chladně krásný
Snubní prsteny z titanu se velmi dobře nosí. Na ruce vypadají velmi luxusně a jsou úžasně lehoučké, možná budete překvapeni jak moc (jsou přibližně 2x lehčí než stříbro a 4x lehčí než zlato). Jejich další předností je cena. Za skvělé peníze se totiž můžete pyšnit nádhernými snubními prstýnky, které vám dlouho vydrží bezchybné. Titan je totiž pevný a velmi odolný materiál proti hlubokému poškrábání.
Na výrobu snubních prstenů se titan nepoužívá v čisté podobě, ale jako slitina (TiAL6V4; 90 % titan, 6 % hliník a 4 % vanad). Tato slitina se pro svou chemickou odolnost a pevnost používá i v chirurgii a na výrobu endoprotéz s životností 20 a více let. Díky této kombinaci látek jsou titanové snubní prsteny i barevně stálé. A ani se v nich neskrývá žádný alergen, takže vám nehrozí vyrážka nebo zdravotní komplikace.
Eleganci prstenů podtrhuje spojení leštěných a jemně broušených ploch, jakými disponují titanové snubní prsteny z nabídky ZERO Collection. Ještě luxusněji pak vypadají se zirkony, brilianty či rytinou vystihující vás a váš den D. 
Pozor si ale dejte na nákup různě barevných titanových prstenů. Jedná se pouze o povrchovou úpravu, která nevydrží věčně. Ani černé snubní prsteny z titanu nebudou mít svou barvu navždy, bohužel.
 
snubni prsteny z titanu se zirkonysnubni prsteny z titanu s briliantytitanové snubní prsteny s jednim zirkonem a drazkou uprostred

Chirurgická ocel – odolná, velmi tvrdá a za příznivou cenu
Ocelové snubní prsteny jsou velmi oblíbené, to především pro krásný lesk, tvrdost a odolnost. Chirurgická ocel je ocel s označením 316L a říká se jí chirurgická, protože se skutečně používá při výrobě chirurgických nástrojů či zubních implantátů.
Vzhledově jsou snubní prsteny z chirurgické oceli velmi podobné těm z bílého zlata. Avšak jejich cena je podstatně nižší, takže získáte krásné prsteny za velmi dobrou cenu. Rovněž je pro ně typické robustní vzezření, to jim ovšem na kráse neubírá, ba naopak.
Spolu s brilianty či zirkony vypadají ocelové snubní prsteny skvostně. Rytina je však u oceli problematická. Kvůli vysoké tvrdosti materiálu je gravírování náročné a mnohdy se při něm ničí rytecké nástroje.
Při nákupu snubních prstenů z chirurgické oceli se nenechte zlákat příliš nízkou cenou. Jejich zpracování bude nekvalitní. Pro běžné účely to ničemu nevadí, ale „snubáky“ by přece jen měly být něco víc, když je budete nosit každý den po mnoho let. Doporučujeme proto vybírat u kvalitních značek, například snubní prsteny z chirurgické oceli od ZERO Collection.
 
snubní prsteny z chirurgické ocelisnubní prsteny z chirurgické ocelisnubní prsteny z oceli s brilianty

Jak ozvláštnit snubní prsteny z titanu a chirurgické oceli
V jednoduchosti je krása, takže velmi hezky vypadají snubní prsteny z titanu a chirurgické oceli i hladké. Nicméně rytina, brilianty či zirkony a neotřelý matovaný povrch jim dodají luxusnější a zajímavější vzhled. Na přání je pak možné prstýnky i upravit. Zaměnit leštěný povrch za matovaný, změnit množství a uspořádání kamínků, vyměnit zirkony za brilianty i dodatečně prstýnky opatřit rytinou jak do vnitřního, tak do vnějšího obvodu prstenu.

Další materiály snubních prstenů
Titanem a ocelí to samozřejmě nekončí. Na výběr máte z celé řady dalších materiálů určených pro výrobu snubních prstenů:
  • Wolfram – je to hypoalergenní materiál a prsteny z něj jsou jedny z nejtvrdších. 
  • Platina – jeden z nejdražších materiálů, který je hypoalergenní. Dobře se do něj provádí rytí, ale špatně se leští a má relativně nízkou tvrdost, takže se může rychleji poškrábat.
  • Palladium – šedivě bílý kov, který vypadá velmi dobře v kombinaci se zlatem. Avšak špatně se leští a opracovává a není příliš tvrdý, tedy ani odolný.
  • Stříbro – krásný a oblíbený materiál, který však má také své mouchy. Stříbro je velmi měkké, snadno se poškrábe a když není rhodiované, černá.
  • Zlato – podle různých příměsí je dnes k dostání žluté, bílé i červené zlato. Pokud může vzniknout alergie na zlatý prsten, pak jen na jeho příměsi, které jsou podle druhu barvy buď měď, stříbro nebo nikl, zinek a palladium. Zlato je stejně jako stříbro měkké, a tedy se snadno poškrábe. Avšak snadno se leští, matuje, pískuje a gravíruje.
 
Materiálů je skutečně nepřeberné množství a každý má své výhody a nevýhody. Je tedy jen na vás, který vás nejvíce okouzlí svými vlastnostmi a vzezřením. My v Jante.cz máme rádi především chirurgickou ocel a titan, proto i snubní prsteny z naší nabídky jsou z oceli, titanu nebo z jejich kombinace. A pokud hledáte prsten, který se nepoškrábe, ušetříme vám starosti – všechny materiály jsou náchylné na poškrábání, jen některé o trošku více a jiné méně. Po několika letech jsou však na tom ale přibližně stejně. Pořiďte si prostě takové snubní prsteny, u kterých máte chuť říct své „ano“. Přejeme šťastnou ruku při výběru!
 
 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Aby e-shop správně fungoval, používáme soubory cookies. Souhlas s nimi a nastavení můžete sami upravit. Cookies používáme v souladu s Ochranou osobních údajů.
Souhlasím
Nastavení