Potřebujete poradit? Kontaktujte nás.

ikona_telefonu + 420 732 245 645
ikona_obalka info@jante.cz
ikona_chat chat okénko vpravo dole

Náušnice podle typu účesu a tvaru obličeje. Jaké náušnice vám budou slušet nejvíce?

16. 10. 2019, 11:41
Náušnice si většinou vybíráme především podle příležitosti, materiálu nebo oblíbené barvy. Mnoho žen však při tom zapomíná myslet i na tvar svého obličeje a typ účesu. Ne všechny náušnice se totiž hodí právě pro vás. Dodejte svému vzhledu ženskost a využijte magické kouzlo šperků. Poradíme vám, jak pomocí náušnic ještě více zdůraznit svou krásu.
 
Zvýrazněte pěkné linie svého obličeje a potlačte jeho nedostatky
Existuje šest nejčastějších tvarů obličeje – hranatý, protáhlý, diamantový, kulatý, trojúhelníkový a oválný. Každý z nich má svá specifika a rysy, které je dobré vyzdvihnout, nebo naopak upozadit.
 
Hranatý tvar obličeje
Pro hranatý obličej je typická výrazná spodní čelist a ostré hrany tváří. Takový tvar si žádá něžné náušnice, které zjemní celkový dojem vašeho obličeje. Pro vás jsou ideální šperky ve tvaru slziček, kruhů a oblých tvarů. V každém případě se vyhýbejte jako čert kříži hranatým a širokým náušnicím.
 
Pro hranatý obličej se nejvíce hodí tyto náušnice:
 
  Nausnice_oliver_weber_antique_janteczNausnice_Oliver_weber_kruhy_explosion_jantecz
 
 
Protáhlý tvar obličeje
 
Protáhlý obličej je zkrátka dlouhý, od čela až k bradě. Proto je potřeba jej opticky lehce rozšířit. Délku rozbijete širokými náušnicemi nejrůznějších tvarů. Naopak se vyvarujte dlouhých šperků, které by váš obličej ještě více prodloužily.
 
Pro protáhlý obličej se nejvíce hodí tyto náušnice:
 
 Nausnice_oliver_weber_vcelky_janteczNausnice_oliver_weber_kocka_jantecz
 
Diamantový tvar obličeje
 
Úzké čelo a brada a k tomu široké lícní kosti a oblast spánků, to jsou typické rysy diamantového obličeje. Pokud váš obličej připomíná tento drahý kámen, pak si pořiďte elegantní visací náušnice kruhového tvaru nebo barevné a zajímavé šperky, které rozzáří vaši tvář. Ovšem chybu neuděláte ani s náušnicemi ve tvaru pecek.
 
Pro diamantový obličej se nejvíce hodí tyto náušnice:
 
 Nausnice_oliver_weber_outround_jantecz Náušnice_oliver_weber_royal_jantecz
 
 
Kulatý tvar obličeje
 
Máte zaoblené tváře a délka i šířka vašeho obličeje jsou téměř totožné stejně jako tomu je u kruhu, který známe z geometrie? Pak byste svému obličeji měli doplnit chybějící hranaté rysy. Pořiďte si dlouhé, visací náušnice, které vaši tvář opticky prodlouží a rozbijí její kulatost. Skvělou volbu představují šperky ve tvaru trojúhelníku, obdélníku nebo čtverce. Vyhněte se kruhovým a mohutným náušnicím a malým peckám.
 
Pro kulatý obličej se nejvíce hodí tyto náušnice:
 
  
Nausnice_oliver_weber_visaci_obdelnik_jantecz Náušnice_oliver_weber_cerny_trojuhelnik_jantecz

Trojúhelníkový a srdcový tvar obličeje
 
Pro trojúhelníkový a srdcový obličej, je typická úzká brada a široké čelo. Pokud máte přesně takový tvar obličeje, pak si bez problému můžete dovolit velké visací, kruhové nebo mohutné náušnice. Bát se v žádném případě nemusíte ani netradičních tvarů a originálního vzezření šperků.
 
Pro trojúhelníkový a srdcový obličej se nejvíce hodí tyto náušnice:
 

Nausnice_oliver_weber_visaci_janteczNausnice_oliver_weber_vazky_jantecz

 
Oválný tvar obličeje
 
Vy můžete experimentovat. Oválnému obličeji totiž sluší vše. Jednou si můžete vzít malé náušnice, jindy visací a když dostanete chuť, tak bez obav sáhněte po hranatých nebo kulatých náušnicích. Vy si prostě můžete hrát, protože váš obličej je krásně souměrný a není potřeba jej opticky jakkoliv upravovat. Délka vašeho obličeje se rovná 1,5násobku jeho šířky, což je typické pro ideální tvar obličeje.
 
Pro oválný obličej se nejvíce hodí tyto náušnice:
  Nausnice_oliver_weber_kridla_jantez Nausnice_oliver_weber_kruhy_modre_jantecz
 
Vyberte si správné náušnice podle typu účesu a délky vlasů
Podtrhněte krásu svého krátkého účesu nebo vhodně doplňte elegantní mikádo či dlouhé splývavé vlasy. 
 
  • Krátké vlasy – u této délky vlasů vypadají nejlépe pecky, nebo naopak dlouhé náušnice, které úžasně vyniknou a přidají vám na ženskosti. Ideální jsou květinové tvary a jiné hravé a něžné motivy.
Nausnice_oliver_weber_pulkruh_jantecz Nausnice_oliver_weber_kruhy_jantecz
 
 
  • Dlouhé vlasy – u rozpuštěných vlasů zvolte výrazné náušnice, které vyniknou v záplavě dlouhých vln. Ideální jsou splývavé šperky s nápadnými kamínky. Ovšem pozor na složité ornamenty, které by se vám zamotávaly do vlasů. Nic samozřejmě nezkazíte ani nenápadnými peckami, které dají vyniknout vašim vlasům a přírodnímu vzhledu. Pokud nosíte drdoly a copky, k nim se nejlépe hodí roztomilé náušnice, které nejsou příliš dlouhé ani široké. Zkrátka tak akorát. S vyčesanými vlasy můžete při výběru náušnic experimentovat. Dlouhé náušnice žensky orámují váš obličej a drobné náušnice dají vyniknout vašemu účesu a líčení.
 
  
 Nausnice_oliver_weber_kvetina_jantecz Nausnice_oliver_weber_maslicka_jantecz Nausnice_oliver_weber_list_jantecz Nausnice_oliver_weber_visaci_jantecz
 
 
  • Mikádo – dobře vypadají pecky či středně dlouhé visací náušnice. Dejte si však pozor, aby náušnice nepřesahovaly délkou vaše vlasy. To by nevypadalo příliš hezky.
 
  Nausnice_trio_oliver_weber_jantecz Náušnice_oliver_weber_Rivoli_zeleny kamen
 
Nejen střih vlasů je však důležitý. Podstatný je rovněž styl vašeho účesu, a to zda máte moderní a extravagantní účes nebo romantické vlny. V tomto stylu by měly být i vaše náušnice. V opačném případě by celkový dojem působil nesourodě a zmateně.
 
Náušnice představují ozdobu obličeje a aby tomu tak skutečně bylo, je potřeba zvolit ty správné. Věříme, že nyní už máte jasno, které designy náušnic jsou vhodné právě pro váš tvar obličeje a typ účesu. Celou řadu elegantních dámských náušnic najdete na našem e-shopu, kde jsou jak jemné a méně výrazné šperky, tak nápadné náušnice, které zaujmou na první pohled.
 
 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Aby e-shop správně fungoval, používáme soubory cookies. Souhlas s nimi a nastavení můžete sami upravit. Cookies používáme v souladu s Ochranou osobních údajů.
Souhlasím
Nastavení