Potřebujete poradit? Kontaktujte nás.

ikona_telefonu + 420 732 245 645
ikona_obalka info@jante.cz
ikona_chat chat okénko vpravo dole

Proč je svatba v zimě správná volba? Tipy na dokonalé aranžmá

07. 11. 2018, 18:45
Svatba v zimě je vlastně takový pohádkový den. Dva zamilovaní lidé se choulí k sobě a v pozadí se třpytí stříbrné odstíny sněhových vloček. Kolem zní smích, ve vzduchu je cítit radost a tlumené světlo svíček dokresluje tuto výjimečnou chvíli. Zimní svatba je opravdu něčím netradičním, jiným a kouzelným, o tom není pochyb. A právě nyní vám povíme všechny výhody, které taková svatba má, a tipy, jak jí dodat ten správný šmrnc.


Výhody zimní svatby, které oceníte

Důvody, proč pořádat svatbu v zimě, jsou totožné s těmi, které platí pro podzimní svatbu: romantická atmosféra, kdy kolem vás nepoletují barevné listy, nýbrž sněhové vločky, není horko, termíny na rezervaci kostelů a restaurací jsou mnohem dostupnější a za nižší ceny, to platí i pro fotografy, vizážisty a další služby. Fotografie ze zimní svatby jsou netypické, krásné a stylové. Zima s sebou navíc přináší honosné a krásné doplňky jako kožíšek přes ramena na zahřátí a teplé rukavičky. A pokud budete svatbu pořádat na zámku, věřte, že není nic kouzelnějšího než zámek v zimě.


S čím je třeba u svatby v zimě počítat

Připravte se na zimu, nejlépe na pořádnou zimu. I když jsou zimní měsíce v posledních letech spíše teplejší, nenechte se překvapit ani dvacetistupňovými mrazy. S přehledem vše zvládnete, když budete mít na sobě hřejivou pelerínku nebo kabát. Při focení je pak možné vrchní vrstvy oblečení na chvíli odložit a ukázat se v celé své kráse. Výsledné fotografie budou stát za to! Obřad a hostinu ale raději směřujte do vnitřních, nejlépe krásně vyhřátých prostor, pokud při vyslovování svého „ano“ a prvním manželském tanci, nechcete drkotat zuby.

Novomanzelsky par ve snehu s dekoraci kolem sebe

Tipy, jak mít zimní svatbu pohádkově krásnou

Svatba v zimě umí být stejně hravá jako svatby v ostatních obdobích roku. Nicméně její kouzlo je nenahraditelné. Prozradíme vám několik tipů, jak docílit opravdu nezapomenutelné zimní svatby.

  • Hebké deky – kdyby chtěl někdo v průběhu večera ven, mějte po ruce několik příjemných a teplých dek.

  • Lucerničky a plovoucí svíčky – nežné světlo vykouzlí právě svíčky. A aby to nebylo fádní, udělejte z nich lodičky a lucerny rozmístěte po celé místnosti, kde se bude konat vaše svatební hostina.

  • Jedinečná jmenovka na stůl – jména vašich hostů můžete posadit do vystřihnuté vločky z papíru ve tvaru srdce a samotný text nechat vepsat specialistou na moderní kaligrafii, aby to vypadalo opravdu bezchybně.

  • Jídlo ve vánočním duchu – na zimní svatbě budou hostům nejvíce chutnat teplé pokrmy, tedy polévky, omáčky, pečená masa a grilovaná zelenina. Servírovat můžete ryby, ale i řízečky. Jako sladkou tečku zvolte vánoční cukroví. Po dobrotách s pomerančem, hřebíčkem nebo skořicí se budou všichni oblizovat.

  • Pelerínka s kapucí – je skvělá jednoduše proto, že vám nebude zima a budete vypadat jako princezna. Kapuce navíc schová váš krásný účes před větrem a sněhovou nadílkou.

  • Zimní a vánoční dekorace – pro dekorování svatebních prostor použijte jeřabiny, vločky z papíru, dřevěné vánoční ozdoby, pytlovinu, třpytivé řetězy a řetězy se světýlky. Sušené květiny budou vypadat také velmi pěkně.

zimni-svatba-dekorace-lucerny-svicky     svatebni-stul-zima-snih

  • Hravé a vtipné ozdoby v podobě sněhuláků – když se zadaří a budete mít ve svůj svatební den sníh, neváhejte a vytvořte sněhuláky vítající svatebčany. Ve výsledku se ze stavění sněhuláků může stát i skvělá zábava pro svatební hosty.

  • Provoňte prostor – zapojte do hry pomeranče, hřebíček a skořici.

  • Svatební oznámení se zimními detaily – k papírovému oznámení můžete připojit ozdobičku vyřezanou ze dřeva v podobě zamilovaného páru nebo vykrajovátko na cukroví ve tvaru srdce. A pokud se vám to nehodí na oznámení, další variantou je tyto drobné pozornosti položit na stůl ke jmenovce.

  • Saně nebo kočár – pokud chcete svatbu skutečně jako z pohádky, přijeďte na svatební obřad kočárem nebo saněmi taženými koňmi.

Barvy zimy: stříbrná, bílá, světle modrá, tmavě modrá, fialová, růžová.

kone-svatebni-kocar-zima

 

A které další věci jsou důležité a neměli byste jejich výběr nechávat na poslední chvíli? Svatební šaty – aby vám dokonale padly, oběhnete několik svatebních salonů, nebo potrvá nějaký čas, než vám dokonalé šaty na svatbu ušije švadlenka na míru. Snubní prsteny – je to investice na dlouhou dobu, proto byste jejich výběr neměli podcenit a měli byste zvolit kvalitní materiál a zpracování. Náušnice, náhrdelník, náramekdámské šperky by měly bezchybně korespondovat s celkovým vzhledem. A pánové mohou svůj oblek doplnit o stylové manžetové knoflíky.

Ať je vaše svatba přesně taková, jakou jste si ji vysnili. I když se bude konat na podzim, v zimě nebo v jiném ročním období, udělejte si ji přesně podle svých představ. Hlavní je, že se bude líbit vám dvěma. Vždyť je to především váš den.

Na co nezapomenout při plánování svatby? Přečtěte si Velkého svatebního průvodce a zjistěte vše, co potřebujete vědět o plánování svatby.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Aby e-shop správně fungoval, používáme soubory cookies. Souhlas s nimi a nastavení můžete sami upravit. Cookies používáme v souladu s Ochranou osobních údajů.
Souhlasím
Nastavení