Potřebujete poradit? Kontaktujte nás.

ikona_telefonu + 420 732 245 645
ikona_obalka info@jante.cz
ikona_chat chat okénko vpravo dole

Svatba na podzim a tipy, jak ji mít opravdu krásnou

15. 10. 2018, 18:45
Něha, romantika a nádherně zbarvená krajina do zlatých odstínů. To nás napadne, když se řekne podzim. A proto svatba právě v tomto období získává úplně jiný nádech, doslova magický. Pokud ještě váháte, kdy se nechat oddat, přečtěte si výhody svatby na podzim, na co se připravit a jak takovou svatbu dovést k dokonalosti.
 
Svatba na podzim má spoustu výhod
 
Proč mít svatbu v podzimních měsících? Je tolik pádných důvodů, proč ano!
 
  1. Romantická atmosféra. V záplavě nádherně zbarvených listů a dešťových kapek budete rozněžnění a příjemně naladění.
  2. Není horko. Vy ani vaši hosté se nemusíte potit v několika stupňových vedrech.
  3. Nic vás nepřekvapí. Na jaře a v létě se počítá spíše s hezkým počasím a nebem bez mráčků, a pak je problém, když tomu tak není. Kdežto ve druhé polovině roku je víc než pravděpodobné, že bude zima a nevlídně. Co se týče oblečení na svatbu, na podzim budete na vše připraveni.
  4. Volné kostely i restaurace. Většina lidí preferuje svatbu v teplých jarních a letních měsících. Podzim díky tomu nabízí neomezené možnosti toho kdy a kde. Termíny na rezervaci jsou mnohem dostupnější.
  5. Nižší ceny. Podzim je mimosezónní období. Pokud svatbu neplánujete hned z kraje podzimu, tedy v září, pak se můžete finančně rozšoupnout, nebo naopak výrazně ušetřit.
  6. Dostupné služby. Jelikož se hlavní svatební bláznění odbylo v předešlém půlroce, mají většinou více času výborní fotografové, vizážisté, kameramani, švadleny atd.
  7. Originalita. Když se podíváte na sociální sítě a stránky fotografů, většina svateb se odehrává na jaře nebo v létě. Podzimní svatby jsou proto něčím výjimečným.
 
S čím je třeba u svatby na podzim počítat
 
V září ještě mnohdy bývá teplo a krásně, ovšem pokud svatbu plánujte později, tedy v říjnu nebo listopadu, doporučujeme vynechat venkovní oslavu a svatební hostinu a zábavu směřovat do vnitřních prostor.
 
Podzimní dny s sebou obvykle přináší chlad, vítr a déšť. Při focení s nimi dopředu počítejte a zvolte příjemné závětří. Tepleji se oblékněte (nádherně bude vypadat bolerko, kabátek nebo sáčko) a vybavte se stylovým deštníkem.
 
svatba-podzim-zamilovany-par-pod-destnikem
 
Tipy, jak mít podzimní svatbu nezapomenutelnou
 
Je tolik věcí, které vaši podzimní svatbu promění ve skutečně nádhernou událost. Poradíme vám, jak ohromit.
 
  • Listy jako dekorace – perfektně vypadají „listové“ jmenovky na stůl.
  • Stylové deky – když se rozhodnete pro venkovní obřad. Je lepší mít v záloze teplou vrstvu, kdyby bylo chladno. Deky můžete krásně sladit do barev celé svatby. Dodají tomu správný šmrnc.
  • Podzimně laděná kytice – do své kytice i do kytic na svatební stůl můžete vetkat šípky, kaštany a další podzimní plody.
  • Svícny pro opravdu romantickou atmosféru – už samotné světlo svíček dodává příjemné a něžné světlo. Když ale svíčky obléknete do zajímavého hávu, budou i netradiční dekorací. Posaďte je například do vydlabaných dýní.
  • Pokrmy s chutí podzimu – menu na svatební hostinu můžete krásně přizpůsobit podzimu. Experimentujte s jablky nebo kaštany. Jako dezert podávejte jablečný štrůdl, hosty zahřejte teplou polévkou a jako pití nabídněte teplý jablečný džus nebo svařený grog. Nechte si připravit jídla s ořechy, hruškami nebo brusinkami.
  • Listy místo rýže – až vyjdete z obřadní síně, nechte se zaházet barevnými listy. Na fotkách to bude vypadat famózně!
  • Stylový deštník do deště – pro případ nevlídného počasí si pořiďte krásný velký deštník, pod který se schováte oba dva. Nejlépe ve žluté nebo jiné veselé barvě, která prozáří deštivou šeď. K deštníku si může ženich sladit ponožky, kravatu a vy pelerínku či boty.
  • Svatební oznámení s podzimními detaily – i pozvánky na váš svatební den mohou být doplněny o sušené listy a podzimní plody. Nejlépe to bude vypadat na recyklovaném papíru.
  • Přírodní a dřevěné dekorace na svatbu – do svatební výzdoby zahrňte nejen listy, ale také třeba kůru stromů. Špalky a předměty vyřezané ze dřeva dodají svatbě opravdu přírodní a nezaměnitelné kouzlo. Zakomponovat můžete i jehličí.
  • Detaily laděné do podzimu – v podzimních motivech může být opravdu vše, i skvostný náhrdelník ve tvaru lístku nebo lístkové náušnice. Do vlasů si můžete vplést šperky také v podobě lístků nebo si vytvořit korunku z šípků.
 
Barvy podzimu: zlatá, žlutá, oranžová, červená, tmavě zelená.
 
nahrdelnik-oliver-weber-plumanausnice-oliver-weber-pluma
 
Možností, jak si udělat svatbu na podzim krásnou, je nepřeberné množství. Záleží jen na vaší fantazii. My jsme vám teď dali jen takový malý odrazový můstek. To hlavní je už na vás. Hrajte si, tvořte, vymýšlejte. Je to váš den a měl by být takový, jaký si jej přejete. A když si svatební výzdobu, alespoň její část, vytvoříte sami, bude mít pro vás o to větší význam.
 
Stejně tak, jako může být překrásná podzimní svatba, přináší kouzelné okamžiky i svatby v zimě. Třeba pro vás bude právě zimní svatba ještě vhodnější než ta podzimní.
 
A co všechno obnáší plánování svatby? To zjistíte v našem Velkém svatební průvodci: 1. část a 2. část.
 
 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Aby e-shop správně fungoval, používáme soubory cookies. Souhlas s nimi a nastavení můžete sami upravit. Cookies používáme v souladu s Ochranou osobních údajů.
Souhlasím
Nastavení