Potřebujete poradit? Kontaktujte nás.

ikona_telefonu + 420 732 245 645
ikona_obalka info@jante.cz
ikona_chat chat okénko vpravo dole

Podle čeho vybrat první dětské náušnice pro svou holčičku

11. 08. 2018, 10:37

Výběr dětských náušnic se odvíjí od materiálu, druhu zapínání a samozřejmě i vzhledu. Malé holčičky jsou parádnice stejně jako jejich maminky, a proto si do oušek nenechají dát jen tak něco. Poradíme vám, jak je to s náušničkami bezprostředně po propíchnutí oušek a jaké dětské náušnice budou nejlepší pro vaši malou princeznu.
 
Jaké zvolit náušnice bezprostředně po propíchnutí oušek?
Na to, kdy je správný čas na první dětské náušnice a jaký způsob propíchnutí zvolit, jsme se zaměřili v našem minulém článku. A právě na způsobu propíchnutí oušek pak závisí typ použitých náušnic.

Při propichování oušek jehlou je potřeba si donést vlastní náušnice, nejlépe dětské náušnice ze zlata nebo z chirurgické oceli, které by se měly 24 hodin před nasazením dezinfikovat namočené v lihu. V případě nastřelování náušnic dostanete na místě tzv. „hojící náušnici“ neboli dočasnou náušnici. Tu můžete vyměnit za klasickou přibližně po pěti týdnech od zákroku a to tehdy, až jsou ouška dokonale zahojená.

Dvě rady ohledně prvních náušnic
  • Náušnice by dítě mělo pravidelně nosit minimálně po dobu šesti měsíců od zákroku, aby dírky nezarostly.
  • Aby se holčičky propichování bály méně, ba se na to těšily, nechte je, ať si samy vyberou takové dívčí náušnice, které se jim líbí nejvíce. Třeba náušnice se zvířátkem nebo rostlinkou.
Zapínání náušnic pro miminka a malé slečny
Malé děti si rády hrají, s oblibou na věci sahají a to platí samozřejmě i pro náušnice. Je tedy potřeba, aby byly dětské náušnice pro miminka bezpečné, bez ostrých hran, dobře držely a nedaly se snadno rozepnout. Ideálním řešením jsou v tomto případě náušnice s dětským patentem neboli brizurou. Pro miminka a děti do 3 let jsou jako stvořené.
V pozdějším věku dítěte už můžete zvolit i jiné typy zapínání. Existuje zapínání na puzetu, ruský patent nebo klapku. Samozřejmě je potřeba dítě naučit, že „toto se nejí“, kdyby se mu podařilo náušnici sundat :-)
 
Nausnice zelene kachnicky se zapinanim na brizuru Nausnice ze zluteho zlata ve tvaru motyla zapinani na brizuru

Které dětské náušnice jsou ty pravé co do vzhledu i materiálu
První náušnice jsou pro mnoho žen nostalgickou vzpomínkou na dětství a rády je předávají o generace dál svým dcerám a vnučkám. Pokud žádné takové, které byste předala, nemáte, doporučujeme je pečlivě vybrat. K dostání je mnoho nádherných náušnic, které ozdobí ouška vašeho děvčátka. Největší dojem většinou zanechají ručně vyráběné šperky, z nichž lze cítit lásku k řemeslu a u kterých je „vypiplaný“ každý detail. Krásným příkladem jsou dětské náušnice značky BeKid z Turnova.
 
Nausnice z bileho zlata ve tvaru kvetiny zapinani na brizuru Nausnice z bileho zlata ve tvaru ruzove kvetiny zapinani na brizuru
 
Co se týče materiálu, zvolte spíše žluté zlato, bílé zlato, stříbro nebo chirurgickou ocel. Bižuterním kovům se raději vyhněte, abyste svému drobečkovi nepřivodili alergickou reakci. To ovšem neplatí jen pro děti, i mnozí dospělí mívají negativní reakce a trpí přecitlivělostí na bižuterní kovy.
 
Vybírejte moudře. Jen tak budou ty malé náušničky ve vaší rodině kolovat ještě mnoho let. 
 
Banner_detske_sperky_jante.cz
 
 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Aby e-shop správně fungoval, používáme soubory cookies. Souhlas s nimi a nastavení můžete sami upravit. Cookies používáme v souladu s Ochranou osobních údajů.
Souhlasím
Nastavení